21 listopada 2008, 01:51:37 *
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.
Czy dotarł od Ciebie email aktywacyjny?

Zaloguj się, podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Zalogowanie się oznacza akceptację Regulaminu i Polityki prywatności.
Aktualności: http://turniej.histmag.org - konkurs dla miłośników historii. Zapraszamy! icon_smile

Strony: [1]   Do dołu
  Drukuj  
Autor Wątek: Reorganizacja grup i rang  (Przeczytany 3231 razy)
0 Użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Duke Mihashi
Tytularny Książę "Histmaga"
*

Nowa wiadomość
« : 20 lipca 2006, 22:09:59 »

Drodzy Mieszkańcy!

W jednej z poprzednich wiadomości informujących Was o zmianach w składzie Redakcji pisałem: "zmiany te są częścią szerszego planu, oznaczającego całkowitą reorganizację prac Redakcji".

W najbliższych dniach planujemy całkowite zmiany dotyczące wszystkich istniejących rang posiadanych przez naszych współpracowników oraz grup, do których należą. Proszę więc się nie zdziwić, jeśli osoby dotychczas współpracujące z naszą Redakcją:

- utracą swoje rangi na stałe, jeśli fakt współpracy danej osoby w ostatnim czasie przestał mieć miejsce
- utracą swoje rangi tymczasowo, do niedzieli - poniedziałku, w związku z reorganizacją. Nazwy grup i rang również mogą się znacząco zmienić.

Dłuższą informację o nowym sposobie funkcjonowania grup współpracowniczych przedstawimy publicznie po zakończeniu reformy, w niedzielę lub w poniedziałek.

Dziękuję za uwagę.
JKM

Kochaj grzesznika, nienawidź grzechu - Św. Augustyn z Hippony

http://mmsilesia.pl - Moje Miasto Silesia
Duke Mihashi
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #1 : 24 lipca 2006, 17:12:30 »

A słowo ciałem się stało. Aby maksymalnie uprościć system rang i przywilejów na forum (który stał się - co tu dużo mówić - niezwykle zaśmiecony), postanowiliśmy:

Dziś:

- Ranga Ministra wciąż oznacza członka ścisłej Redakcji, choć liczebnie zmniejszonej.

- Wielu Książęcych Urzędników oraz wszyscy: Emerytowani Ministrowie, Zasłużeni Współpracownicy, Emerytowani Agenci i Oficerowie KAW, Agenci i Oficerowie KAW, Książęcy Drukarze, Cenzorzy, Damy Dworu itp. - utracili swoją rangę

- KAW (Książęca Agencja Wywiadowcza), organ Redakcji zajmujący się przygotowywaniem niusów - został zlikwidowany.

- Wszyscy stali współpracownicy "Histmaga" zostali zgrupowani wg zasad znajdujących się tu:  http://forum.histmag.org/ksicy-urzdnicy-kto-to-taki-vt3335.html i otrzymali rangę Książęcego Urzędnika. Książęcy Urzędnicy zachowują prawo do swego prywatnego awatara.  Na potrzeby ich działalności otworzyliśmy na forum nową lokację - "Budynki rządowe".

- Wszystkie "niekomiksowe" prywatne awatary na forum zostaną wymienione do dnia 15 sierpnia br. Zainteresowani mogą:
a) wybrać sobie awatar, który wytniemy z dowolnego z komiksów opublikowanych w HM - prosimy wówczas wskazać dokładną lokalizację obrazka
b) przedstawić krótkie wytyczne, przy pomocy których nasz rysownik spróbuje przygotować specjalny awatar. Wytyczne poważnie odbiegające od klimatu forum mogą zostać odrzucone.  Prosimy w tej sprawie kontaktować się z Administratorem forum (@lanem) poprzez system prywatnych wiadomości.

- Redakcja postanowiła wyróżnić 20 użytkowników forum specjalną rangą w dowód uznania za dotychczasowe zasługi. Kryteria:
a) długość współpracy z "Histmagiem" i jej intensywność
b) aktywność w dyskusjach forumowych (w ciągu ostatniego półrocza), duża wiedza, życzliwość względem innych dyskutantów, wierność JKM icon_wink i przestrzeganie regulaminu

Panie:

Dwórka -  Eire, Moe, Loriel
Dama -  Shandria, Nawojka, Roza Weneda

Panowie:

Giermek - mac ap, kaj
Rycerz - Lord Lothar, TJK, Victor, starzyk
Baronet - Sokół, Zulus, Thufir, Bones, Froblib, Tengu
Baron - Nefilim, Athanasius

Powyższe rangi przydzielimy w najbliższym czasie.

Również i użytkownicy forum otrzymają możliwość zaproponowania wyróżnienia (lub podniesienia rangi) zasłużonym Obywatelom Księstwa. O tej możliwości (jak i trybie postępowania) poinformuję Was już wkrótce.

Duke Mihashi
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #2 : 24 lipca 2006, 17:30:59 »

Korzystając z okazji, chciałbym jeszcze podziękować tym wszystkim osobom, które przez te 4 lata przez forum się przewinęły i... oddać im hołd. Szczególnie pragnę to zrobić zwłaszcza wobec tych zasłużonych, którzy swoje dotychczasowe rangi utracili. Są to (boję się, że kogoś pominę, jeśli tak, to przepraszam):

Sokół - człowiek, bez którego HM by nie było i jego pierwszy admin
Zulus - przez długie lata był nam nieocenioną pomocą
Thufir - solidna pomoc w "dawnych czasach"
Bones - szef działu Gry, gdy takowy jeszcze w "HM" istniał
Froblib - wylał miliony kropel potu nad korektą dawnych numerów "Histmaga" i pewnie za tym już tęskni icon_wink
Nefilim - czymże byłby bez Ciebie KAW i to forum?
Royal Gryffin - rozbawiający mnie wiecznie autor tekstów
Emerytowany Oficerowie Wywiadu - Miechu, Lord Lothar, Stawrogin, Raptor
i Agenci Wywiadu - Cayus, Ter, Raven, Honorowy, Meredith   - za to, że tak wiele serca w KAW włożyliście.
TJK - za wiedzę i merytorykę
Selekcjoner Piłk. Reprezentacji Histmaga - czyli zwycięzca naszego konkursu piłkarskiego (ktoś pamięta? icon_wink - był nim Stawrogin)
Athanasius - za wiedzę, sumienność i znaczący wkład w nasze dzieło
Książęcy Urzędnicy - Looc, Feanor, Tengu, Dudziak, Muszkieterka, dr Monygham, PADS - Topaz - za to że byliście z nami i nam bardzo w swoim czasie dopomogliście
Książęcy Doradcy - Roza Weneda, Victor, Starzyk - za wsparcie merytoryczne i rozsądek w wypowiedziach
Książęcy Drukarze - Chmurli, von Bretten - za wsparcie "Histmaga" w chwilach kryzysu
Książęcy Cenzorzy - Nawojka, Line - za cierpliwość do w/w powyższych autorów icon_wink

Jednocześnie wyrażam nadzieję, iż niektóre z powyższych osób jeszcze w Redakcji Histmaga się pojawią.

Duke Mihashi
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #3 : 24 lipca 2006, 18:26:58 »

I jeszcze obiecany tryb przyznawania rang specjalnych:

http://forum.histmag.org/tutaj-vp102479.html  icon_wink

@lan
Były Marooda
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #4 : 24 lipca 2006, 18:40:55 »

Rangi właśnie zostały przyznane - serdecznie gratuluję osobom, które na nie zasłużyły icon_smile.

Jjeżeli zaś chodzi o nowe, komiksowe avatary, to można kontaktować się ze mną na wszystkie możliwe sposoby podane w moje Charakterystyce, w szczególności pocztą Książęcą i mailowo (forum@histmag.org).

"Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty."
A. Sapkowski

Nikt się nie spodziewa Książęcej Inkwizycji!
cowsleep
Meandogius
Kupiec
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #5 : 02 sierpnia 2006, 23:08:40 »

A ja mam pytanie co z specyficzną rangą banity? Dostanie swój specjalny awatar czy nie? Jak planujemu ujednolicenie forum to może.

Zbigniew Kabat
"Byłaś dla nas radością i dumą ,
jak stal prężna , jak żywioł surowa ,
ustom-pieśnią;sercu-krwawą łuną ,
ARMIO KRAJOWA .
Nefilim
Wicehrabia
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #6 : 02 sierpnia 2006, 23:12:00 »

Tak. Komiksowy avatarek dla banitów to wyśmienity koncept. Jawi mi się takowy avatar jako wisielec, któremu wiatr rozwiewa włosy, bądź jako wbity na pal kmieć z oczami z orbit wychodzącymi.

noblesse oblige
@lan
Były Marooda
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #7 : 03 sierpnia 2006, 12:03:26 »

Powiem tylko, że o avatar dla banity Adso został juz poproszony - w tej chwili czekam na rezultaty icon_smile. Jeżeli jeszcze nie zaczął rysować, to może narysuje wg pomysłu Nefilima icon_wink.

A. Sapkowski

cowsleep
pietka
Rada Merytoryczna
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #8 : 03 sierpnia 2006, 12:27:49 »

albo głowa, która właśnie spadła do kosza po cięciu kata

Ja ust ujarzmić nie mogę, mówić chcę w utrapieniu, narzekać w boleści mej duszy. Hi 7,11
Sinesladael
Honorowy Darczyńca - Dobrodziej Księstwa
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #9 : 03 sierpnia 2006, 12:33:24 »

Cytuj za: "Nefilim"
Jawi mi się takowy avatar jako wisielec, któremu wiatr rozwiewa włosy, bądź jako wbity na pal kmieć z oczami z orbit wychodzącymi.

Wtedy nie współgrałoby to chyba ze znaczeniem słowa banita. W końcu bana chyba można odwiesić?

the past is useless
that explains why it is past
pietka
Rada Merytoryczna
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #10 : 03 sierpnia 2006, 12:41:30 »

to klienta się wskrzesi icon_biggrin

Ja ust ujarzmić nie mogę, mówić chcę w utrapieniu, narzekać w boleści mej duszy. Hi 7,11
@lan
Były Marooda
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #11 : 03 sierpnia 2006, 12:46:04 »

W końcu magów w Księstwie pod dostatkiem Mr Green.

A. Sapkowski

cowsleep
Cleriic
Pierwszy Administrator Księstwa
*

Arcymag

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #12 : 03 sierpnia 2006, 15:24:08 »

Cytuj za: "@lan"
W końcu magów w Księstwie pod dostatkiem Mr Green.

I jeden arcymag icon_biggrin
@lan
Były Marooda
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #13 : 09 kwietnia 2008, 16:33:17 »

Obecny system rang powstał prawie dwa lata temu. Po naprawdę długich dyskusjach w gronie redakcji i konsultowaniu się z Wami postanowiliśmy przeprowadzić lekki "lifting".
Przez te dwa lata niektórzy forumowicze znaleźli się na tak wysokim "stołku" icon_wink, że nadanie im rangi specjalnej giermka stało się dla nich degradacją. Zatem od dziś:
- wszyscy Giermkowie zostają pasowani na Rycerzy;
- Rycerze otrzymują tytuł Baroneta;
- Baronetowie tytuł Baronów;
- zaś dotychczasowi Baroni będą mieli zaszczyt nosić tytuł Wicehrabiego! (oraz świeżo narysowany przez Adso avatar. icon_smile )

W imieniu całej redakcji serdecznie gratuluję awansu społecznego! icon_wink

Przypominam, że kandydatów (i zasady) do rang specjalnych można zgłaszać tutaj, zaś aktualny spis rang znajduje się w Przewodniku.
« Ostatnia zmiana: 09 kwietnia 2008, 18:01:35 Wysłane przez Duke Mihashi » Zapisane

A. Sapkowski

cowsleep
Coobeck
Honorowy Darczyńca - Dobrodziej Księstwa
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #14 : 15 kwietnia 2008, 23:17:26 »

Vitam

Tak. Komiksowy avatarek dla banitów to wyśmienity koncept. Jawi mi się takowy avatar jako wisielec, któremu wiatr rozwiewa włosy, bądź jako wbity na pal kmieć z oczami z orbit wychodzącymi. (Nefilim)

Makabryczny pomysł, wicehrabio, czyżbyśmy ewoluowali ku forum sado-maso?  jezor Proponowałbym raczej uciekającą w popłochu postać, ściganą przez strzały, bełty, oszczepy i takie tam...

hominem'te memento
Tengu
Wicehrabia
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #15 : 16 kwietnia 2008, 06:52:01 »

Przez psy i książęcą Inkwizycję icon_biggrin

C'est grand malheur de ne pouvoir etre seul...
agniechabed
Moderator - Książęcy Inkwizytor
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #16 : 16 kwietnia 2008, 10:50:33 »

Widzę, że awans społeczny nie dla bab jest. A gdzie specjalne rangi dla nas? Mamy panów baronów, wicehrabiów itp., a my kobity mamy się zadowolić dwórkami i damami? Faceci. icon_rolleyes Ja tam nic przeciw nie miałabym, gdyby można było zostać księżniczką czy królewną. icon_smile

I po tym lekko "femizującym" wywodzie, zmykam tam gdzie kobity miejsce jest - do garów (kopytka robić). icon_smile

Całusy.

PS. Jeżeli nie w tym miejscu żale moje, to wybaczcie, ale wiosna dekoncentruje mnie z lekka.

Duke Mihashi
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #17 : 16 kwietnia 2008, 10:52:04 »

Ja tam nic przeciw nie miałabym, gdyby można było zostać księżniczką czy królewną.

Agniecha, czy mam to rozumieć jako propozycję matrymonialną? icon_biggrin icon_razz Obawiam się tylko, że musielibyśmy zadekretować wielożeństwo, żeby wszystkie panie zadowolić... icon_razz  icon_rolleyes

Herodot
Patrycjusz miejski
*

Histmagowy Drechol i Pirat ;]

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #18 : 16 kwietnia 2008, 11:30:27 »

Królowa i królewa... pffff... na naszym tradycyjnym forum kokoszka domowa i kuchareczka co najwyżej ;]

I po tym lekko "femizującym" wywodzie, zmykam tam gdzie kobity miejsce jest - do garów (kopytka robić). icon_smile

O własnie, niedoczytałem.
agniechabed
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #19 : 16 kwietnia 2008, 11:50:30 »

Drogi Księciu, w sumie nie przystoi mi się pierwszej oświadczać, ale z drugiej strony czego to pazerna dziewucha dla władzy nie zrobi.  icon_razz
Czyli mam już posag kompletować?

Widzę, że Księciu na zadowoleniu kobiet zależy, to może by tak zamiast wielożeństwa, nałożnice wprowadzić? icon_smile

Herodotku, nie podskakuj, niech ja tylko księżniczką zostanę.......  jezor icon_wink

Herodot
Patrycjusz miejski
*

Histmagowy Drechol i Pirat ;]

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #20 : 16 kwietnia 2008, 13:29:30 »

Hyhy, jak sobie narysujesz  icon_biggrin
agniechabed
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #21 : 16 kwietnia 2008, 14:22:17 »

Hyhy, jak sobie narysujesz  icon_biggrin

Pochlebiasz mi koteczku wierząc w moją doskonałość.  icon_razz Muszę Cię jednak rozczarować - z rysunku to najlepsza nie jestem, ale na forum, na szczęście, od rysowania fachowiec jest. icon_smile

Dobra kończę te gatki nie na temat, bo kara jak nic będzie. icon_smile

Buźka.

Czajna Seczen
Redaktor - Minister
*

Nowa wiadomość
« Odpowiedz #22 : 20 kwietnia 2008, 22:36:40 »

A ja tylko przypomnę, że specjalnych rang kobiecych jest tyle samo co męskich. icon_wink

Littera docet, littera nocet

Nikt nie spodziewa się Książęcej Inkwizycji!
cowsleep
Strony: [1]   Do góry
  Drukuj  

Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
Copyright © 2002-2008 by Magazyn Histmag | Polityka Prywatności
Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!
Strona wygenerowana w 0.268 sekund z 20 zapytaniami.